LIVE wedstrijd bezig // 2024009 Bekijk live uitslag
  • Home
  • Nieuws
  • De zoektocht wordt vergemakkelijkt met de nieuwe puppy-lijst!

Op zoek naar een hond gefokt volgens de eisen van de rasvereniging of het verenigingsfokreglement ?

Werklijn, showlijn of combi-fok? De zoektocht wordt vergemakkelijkt met de nieuwe puppy-lijst!Helaas heeft de brainstormsessie van de CFG niet kunnen doorgaan in verband met het ons allen inmiddels bekende c-virus. Eén van de punten die op de agenda stond was de puppy-lijst. De puppy-lijst in zijn oude vorm was inmiddels achterhaald en in deze moderne tijd moest dat anders kunnen.
Net als onze buren hebben we nu een mooie digitale puppy-lijst die met behulp van de fokkers altijd actueel gehouden kan worden. Met behulp van de gegevens uit Darwin worden de gegevens van de ouderdieren opgenomen. Er is door de website makers hard gewerkt en men heeft de puppy-lijst aangepast naar de wensen die bij ons bekend zijn. De nieuwe puppy-lijst gaat per direct online.
 
In de nieuwe puppylijst is het mogelijk om direct op de kaart van Nederland te zien of en waar er nestjes verwacht worden (dek bericht) en/of er inmiddels pups geboren zijn. Bij het klikken op het symbool in de kaart of onder de kaart in de overzicht lijst worden de details zichtbaar. Het betreft dan details van de fokker, van de ouderhonden en is opgenomen of het pups uit werklijn, kynologische lijn of combinatie hiervan de zogenaamde combifok betreft.
Naast bovenstaande gegevens is ook per nest zichtbaar of er nog pups beschikbaar zijn.
Fokkers kunnen de eventuele beschikbaarheid van pups zelf bijhouden middels deze link. Zo blijft de lijst constant up to date. Uiteraard dienen de fokkers de beschikbaarheid van pups wel goed door te geven. De dek en/of geboorte berichten worden als service naar de fokkers gratis aangeboden.

Wilt u wel een Duitse herder maar liever geen pup? Het wordt ook mogelijk om via de VDH een al oudere Duitse herder te zoeken via de Herplaats-lijst.

Voorwaarden om opgenomen te worden in de puppy-lijst en het overzicht voor herplaatsers zijn dat de fokker of in het geval van een herplaatser de eigenaar de pups (hond) aanbieden met stamboom, eventueel met certificaat van fokniveau en/of koopovereenkomst. De ouderdieren zijn aangekeurd (met goed gevolg geröntgend, in bezit van een uithoudingsvermogen diploma, africhtingkenteken en minimaal de exterieur kwalificatie goed) en er is gekeken of er niet meer dan 3-3 ingeteeld is bij gebruik van beide ouderdieren. De fokker/eigenaar dient lid te zijn van de VDH.

Aanmelden kan hier

De Commissie Fokkerij en Gezondheid van de V.D.H. adviseert alleen pups uit KEURFOK te kopen. Bij deze pups kan door de FOKKER ook het waardevolle "CERTIFICAAT VAN FOKNIVEAU" worden verstrekt.

Indien men opmerkingen heeft kunnen deze gedeeld worden via cfg@vdh.nl  worden gemeld zodat we de lijst mogelijk nog aanpassen. We waarderen de input van leden en zullen de op en aanmerkingen meenemen om tot een zo complete en gebruiksvriendelijke lijst te komen.   

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail