VDH als rasvereniging

VDH als rasvereniging

De VDH wil alle liefhebbers van dit fantastische ras verenigen.  De meeste Duitse Herdershonden functioneren als huishond en zijn gezinslid. De VDH licht u graag voor over de gezondheidsaspecten, opgroeien en opvoeding en kan u meehelpen bij de grondbeginselen van gehoorzaamheid.

Nieuwsbrief en Magazine
Er zijn veel verschillende aspecten en mogelijkheden rond dit ras. U kunt daarover regelmatig lezen in ons full colour magazine “De Duitse Herdershond”. Tevens geven wij maandelijks een nieuwsbrief uit die digitaal verzonden wordt aan de leden van de vereniging. Vanzelfsprekend is er op onze website uitgebreide informatie te vinden over het ras, de gezondheidsaspecten en fokkerij, de organisatie van de vereniging en ook de gebruiksmogelijkheden van de moderne Duitse Herdershond. De VDH streeft als rasvereniging naar een totale fokharmonisatie binnen de WUSV, gebaseerd op de bij de fokgeschiktheidkeuringen gehanteerde normen.

Kringgroepen
Over heel Nederland verspreid bevinden zich plaatselijke verenigingen van Duitse Herdershondenliefhebbers. Deze VDH-kringgroepen zijn aangesloten bij de VDH en om daar lid te kunnen worden moet men lid zijn van de landelijke vereniging. In plaatselijk verband wil men de doelstellingen van de VDH nastreven in nauw contact met elkaar. De kringgroepen beschikken veelal over goede oefenaccommodaties en clubhuizen. Op deze kringgroepen vinden tal van VDH-evenementen plaats (zie de evenementenkalender op onze website). Op onze kringgroepen zetten honden en geleiders hun eerste schreden op de weg van opvoeding, de gehoorzaamheidstraining en verdere africhting. Veel VDH-leden laten hier voor het eerst hun (jonge) hond beoordelen op een VDH Liefhebbersdag of een Jonge Hondendag.

Kennis en ervaring
Deze activiteiten, aangevuld met informatie- en liefhebbersdagen, bieden nieuwe leden veel houvast bij de verdere begeleiding van de Duitse Herdershond. Wij adviseren u lid te worden van een VDH kringgroep. Bij de kringgroep wisselt men de dagelijkse ervaringen uit. Binnen de kringgroepen zijn er ervaren kynologen en instructeurs. Hier treft u ook doorgewinterde exposanten, sporters en africhters en zij zullen nieuwe sportvrienden graag hun kennis overdragen.

Voor u het weet ontmoet u nieuwe vrienden en kennissen binnen de wereld van de Duitse Herdershond. Via de website kunt u adressen vinden van kringgroepen bij u in de buurt. Hoe eerder u zich bij een kringgroep aansluit, hoe beter. U hoeft niet te wachten totdat uw hond oud genoeg is voor een serieuze opleiding; ook bij de opvoeding van uw jonge hond kunt u profiteren van de ervaring van de leden van de kringgroep; u zult
hier later baat bij hebben - een goed begin is het halve werk!

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail