Puppy boeken


Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten wanneer je een pup in huis krijgt. Vooral die eerste paar dagen en weken zijn het meest intensief. Alles is nieuw voor je. Of misschien heb je al 15 of 20 jaar honden gehad, maar is die puppy periode erg lang geleden.

De eerste dagen en nachten


Onzekerheid is iets wat 9 van de 10 nieuwe puppy-eigenaren ervaren wanneer ze sinds kort een pup in huis hebben. Je haalt de pup namelijk op bij de hondenfokker. Eenmaal in de auto begint de pup te piepen en je weet niet zeker wat je moet doen. De ene zegt dat je negatief gedrag moet negeren, omdat je het anders alleen maar stimuleert. De ander zegt weer dat je de pup juist gerust moet stellen. Je volgt je eigen gevoel hierin en je doet wat jij denkt dat goed is. Dit is de eerste kennismaking met de onzekerheid die nieuwe puppy-eigenaren ervaren.

Vervolgens kom je thuis en is er opeens een puppy in huis. Ontzettend leuk! Maar ook heel raar en vreemd. Een enorme verantwoordelijkheid.

Je pup bekijkt de kamer en snuffelt rond. Hij loopt naar de bench, maar hij gaat er niet in. "Huh", denk je?! "Er ligt een lekker kleedje, een knuffel en een lekker snoepje in de bench, maar hij gaat er niet in. Wat nu?"

“Staat de bench op de verkeerde plek? Is de bench te klein? Moet ik iets doen of juist niet?”. Dit zijn logische vragen die je hebt wanneer je in zo een situatie terecht komt. Je volgt opnieuw je eigen gevoel en je kiest ervoor om de bench op een andere plek te zetten.

Je bent inmiddels een uur verder en je bedenkt je dat de pup elk ogenblik mag eten. Dit heeft de fokker je vertelt. Is het verstandig om de pup voor of na zijn eten uit te laten? Dit bespreek je met je partner en je volgt je gevoel en kiest ervoor om de pup eerst zijn eten te geven. Vervolgens neem je hem mee naar buiten om te plassen en poepen; de zindelijkheidstraining is begonnen.

Echter, wat je niet wist is dat een hond een vergrote kans heeft op een maagtorsie wanneer ze kort voor of na het eten een activiteit hebben. Een maagtorsie wordt ook wel een maagkanteling genoemd en deze aandoening kan dodelijk zijn! Daarom is altijd van belang dat de hond zeker één uur rust houdt voor en na zijn maaltijd.

Je hebt een tijdje buiten rondgelopen met de pup en de pup doet geen plas. Je gaat weer naar binnen. Eenmaal binnenshuis begint de pup te plassen. Je vraagt je af hoe dit komt omdat je nét daarvoor met de pup buiten bent geweest. Dit blijft de komende dagen gebeuren en je weet niet hoe je dit kunt oplossen.

Een paar dagen later maak je rond het middaguur een goede wandeling met je pup. Je denkt dat dit kan helpen bij het zindelijk maken van je puppy. De kans is namelijk groter dat hij dan wel buiten plast, omdat je langer met hem buiten bent (denk je).

Echter wat je niet wist is dat een pup van 8 weken maar ongeveer tien minuten per keer mag wandelen. Puppy's zijn namelijk in de groei. Wanneer je de gewrichten van je pup te veel belast voordat ze volgroeid zijn, kunnen er in zijn latere leven gewrichtsproblemen ontstaan. Daarom geldt als vuistregel dat een pup voor iedere maand dat hij oud is, vijf minuten mag wandelen of spelen. Is de pup drie maanden oud, oftewel twaalf weken, dan mag hij vijftien minuten achtereenvolgens wandelen of spelen.

ConclusieWat je zojuist hebt gelezen zijn échte voorbeelden van mensen met een puppy.

Je bent nu al een stukje wijzer op medisch gebied. Je weet dat je niet vlak voor en na het eten met je hond een activiteit moet plannen. Verder weet je dat een pup van 8 weken enkel tien minuten per keer mag wandelen om gewrichtsproblemen te voorkomen. Maar naast dit zijn er natuurlijk nog veel meer zaken om rekening mee te houden.

Als je PRECIES wilt weten wat je te wachten staat wanneer je je pup in huis krijgt, dan raden wij je aan om de 4 puppy boeken te lezen van www.puppygroep.nl.

Elk van de 4 boeken bevatten bruikbare tips over één specifiek onderwerp, namelijk (1) zindelijkheidstraining, (2) benchtraining, (3) omgaan met bijtende puppy’s en (4) hoe je verlatingsangst voorkomt en je pup alleen thuis leert zijn.

De 4 puppy boeken zijn geschreven op basis van uitgebreide enquêtes en diepte interviews met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten. De boeken geven antwoord op de 255 meest gestelde vragen van puppy-eigenaren. Ga naar www.puppygroep.nl om de boeken te reserveren en te bestellen. Mocht je vragen hebben over de boeken, dan kun je het best een mail sturen naar info@puppygroep.nl.

Op deze pagina kun je gratis 4 hoofdstukken lezen of beluisteren van de 4 puppy boeken.


puppygroep

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail