Puppylijst

pup

Onderstaand kunt u zien welke fokkers bij u in de buurt een nestje verwachten of welke honden zijn gedekt en/of binnenkort hun nestje verwachten. Maak een afspraak met de fokker en laat u adviseren. Hij kan u informatie geven over de raskenmerken en het karakter van de ouderdieren.

De VDH zorgt uitsluitend voor de mogelijkheid van plaatsing voor kennelhouders van Duitse Herdershonden. De kwaliteit van deze kennels zijn niet door de VDH gecontroleerd en de rasvereniging sluit dan ook elke aansprakelijkheid of verbinding met de kennelhouder uit.

Eisen aan deze pups


Fokkers bieden deze pups aan met stamboom, eventueel met certificaat van fokniveau en koopovereenkomst. De ouderdieren zijn aangekeurd (met goed gevolg geröntgend, in bezit van een uithoudingsvermogen diploma, africhtingkenteken en minimaal de exterieur kwalificatie goed) en er is gekeken naar de afstamming van beide ouderdieren. Ze moeten ‘bij elkaar passen’. Fokken is immers het verbeteren van het ras, niet het vermeerderen ervan. Ook deze pups worden gechipt, ontwormd en ingeënt aangeboden en zijn in het bezit van een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Daarnaast kan u zien of er tussen de fokker en nieuwe eigenaar een VDH koopovereenkomst wordt afgesloten. Deze koopovereenkomst biedt bescherming naar zowel koper als verkoper.

De Commissie Fokkerij en Gezondheid van de V.D.H. adviseert dan  ook alleen pups uit KEURFOK te kopen. Bij deze pups kan door de FOKKER ook het waardevolle "CERTIFICAAT VAN FOKNIVEAU" worden verstrekt.

Vergelijk de datum van de aan te schaffen pup met de geboortedatum op deze lijst.In de Algemene vergadering van 29-11-2014 is het verenigings fokreglement aangenomen. Klik hier om deze te downloaden
Filter op:

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail