Agility als sport

Agilty met uw Duitse Herder - de beste manier om een perfecte band op te bouwen met uw trouwe viervoeter
Agility is de snelst groeiende tak van hondensport in de wereld. Dat is ook niet zo gek ook als je ziet hoeveel plezier zowel de geleider als de hond hieraan beleven. Ook binnen de VDH kunnen u en uw Duitse Herdershond deze fantastische sport beoefenen.

Waarom Agility?
Agility  is een teamsport. De geleider en de hond moeten erg goed op elkaar zijn ingespeeld en een perfect team vormen. Plezier is een belangrijk onderdeel binnen de agility. Dat plezier zorgt ervoor dat het contact tussen hond en geleider geoptimaliseerd wordt. De hond vindt het nog leuker om voor de baas/bazin te werken. Agility is daarom uitstekend te combineren met een andere tak van hondensport. Steeds meer combinaties die aan Agility doen ziet men ook terug bij de africhting.  Dit komt de veelzijdigheid van onze Duitse Herdershond ten goede.

Agility binnen de VDH
De Duitse Herdershond is de meest veelzijdige gebruikshond in de wereld. Ook voor Agility is hij/zij uitermate geschikt. Bij diverse kringgroepen binnen de VDH beleven,  onder leiding van ervaren instructeurs,  tientallen geleiders en hun hond wekelijks veel plezier met de uitoefening van deze sport. U zult verstelt staan hoe snel uw hond “het spelletje” oppakt.

Als uw hond alle toestellen onder controle heeft en een eenvoudig parcours kan lopen is het mogelijk om wedstrijden met hem/haar te gaan doen.  Er zijn 3 wedstrijdniveaus binnen de VDH te weten A1, A2 en A3. Ook is het mogelijk om met uw wat oudere Duitse Herder nog wedstrijden te blijven lopen in de veteranen klasse. (honden vanaf 7 jaar). Er wordt jaarlijks gestreden om de de titel "Agility hond van het jaar". Tevens wordt er een Provinciaal Kampioenschap (PKB) en een Nederlands Kampioenschap (NIBK) georganiseerd. Ook internationaal worden er diverse wedstrijden en competities gehouden oa. de drielanden wedstrijd tussen Duitsland, België en Nederland. De grootste wedstrijd van het jaar is het WK voor Duitse Herders. De VDH zendt ieder jaar een team naar deze Wereldkampioenschappen waar meer dan 100 combinaties uit diverse landen aan meedoen. Naast het wedstrijdelement kenmerken de agilitywedstrijden zich als zeer gezellig en leerzaam.

Hoe te beginnen met Agility?
Beginnen met Agility binnen de VDH is heel eenvoudig. Stuur een mail aan Agility@vdh.nl en u krijgt alle info die u nodig heeft om te beginnen. Of kom naar één van onze trainingsdagen. Op deze dagen kunnen u en uw hond onbevangen kennis maken met deze geweldige tak van sport.
Wij ontmoeten uw graag op één van onze evenementen!

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail