WK Agility in 2021 weer in Tilburg!

WK Agility in 2021 weer in Tilburg!


Het Wereld Kampioenschap (WK) Agility voor Duitse Herdershonden zal van 30 september tot en met 3 oktober 2021 worden gehouden bij Willem II (amateurs), door de VDH (Vereniging Duitse Herdershonden).
Behendigheid (ook wel agility genoemd) is een hondensport waarbij de (Duitse Herders)hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt vergelijkbaar met een jumping in de paardensport. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd.
In 2017 werd het evenement ook in Tilburg georganiseerd en dat viel samen met het 100-jarig bestaan van de VDH. Het werd een daverend succes. Per land mag er 1 team worden afgevaardigd naar het WK en verder een onbeperkt aantal individuele deelnemers. In beginsel wordt 20% van de individuele deelnemers per klasse geselecteerd voor de finale. Meer informatie is op te vragen bij behendigheid@vdh.nl en we houden u zeker regelmatig op de hoogte. We hebben de eerste sponsoring al binnen

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Mgr. Vranckenstraat 7 20
6134 AJ SITTARD
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail