Vacature (hoofd)redacteur

Al ruim vijftien jaar is Mevr. Marian Servaas de hoofdredacteur van ons maandblad. De meeste tijd heeft ze dit werk met heel veel plezier gedaan. Dat moet ook wel, anders kun je er niet zoveel tijd – vaak meer dan 25 uur per week - als vrijwilliger in stoppen. Bovendien vind ze het leuk, met name vanuit haar onderwijsachtergrond, om kennis over te dragen.
Het redactiewerk heeft ze binnen een redactiecommissie (van wisselende samenstelling) mogen doen. Tijdens deze jaren heeft de redactiecommissie samengewerkt met verschillende samengestelde hoofdbesturen en wisselende HB vertegenwoordigers in de redactiecommissie.
 
Helaas is de animo vanuit de VDH-leden om zitting te nemen in de redactiecommissie sterk afgenomen. Op dit moment bestaat de commissie uit twee leden (terwijl het volgens de statuten er ten minste drie en ten hoogste zeven moeten zijn), Marloes vd Weide en Marian Servaas. Gelukkig kan de redactie steeds een beroep doen op een grote groep freelancers en sinds kort ook op een grote groep fotografen. Dat maakt het werk voor hen als redactie een stuk makkelijker!
 
Afgelopen zomer is ze ziek geweest, en lag ze met een fikse longontsteking op bed. Door deze situatie werd ze weer eens met de neus op de feiten gedrukt…. als ze, om wat voor reden dan ook, niet in staat is om het blad drukklaar te maken dan is er niemand die dit direct van haar kan overnemen. Ze mist dus een aantal goede ‘sparringpartners’ binnen de redactiecommissie, mensen die mee willen denken en discussieren over de inhoud van het blad, maar ook mensen die in staat zijn haar werk over te kunnen nemen indien nodig.
 
Deze noodzaak is ook al besproken tussen HB en redactie, zo’n vier jaar geleden. Er was toen ook sprake van een ‘crisissituatie’. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het vertrek van Wim Severijnen en is ze, nadat er enige afspraken met het HB zijn gemaakt, nog blijven zitten. Nu is de koek op…. ze kan niet meer de energie opbrengen om nog een aantal jaren een goed leesbaar en gedifferentieerd blad te maken. In ieder geval niet met een sterk onderbezette redactiecommissie. Dit heeft ze het HB op 17 september jl laten weten.
 
Daarom stopt ze per 1 januari 2015 met haar redactiewerk. In het komende maandblad wordt een advertentie geplaatst om VDH-leden te vragen zich beschikbaar te stellen als (hoofd)redacteur voor het maandblad. Mocht u nu al geinterreseerd zijn dan kan u een mail sturen naar secretaris@vdh.nl.

Het hoofdbestuur wil Marian Servaas heel hartelijk danken voor de goede samenwerking en tomeloze inzet in de afgelopen jaren.

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail