Uitzending Radar 20-4-2015

De VDH is benaderd door het TV programma Radar die maandag 20-4-2015 een uitzending gaat verzorgen met o.a. de Duitse Herder als onderwerp. Gezien eerdere ervaringen hebben wij besloten zelf niet te willen participeren in de uitzending omdat wij van mening zijn dat we eerst de uitslagen van het incidentieonderzoek willen afwachten alvorens zinnige uitspraken te kunnen doen. In de plaats daarvan heeft het programma ons vragen gesteld welke wij hebben beantwoord met als doel dat deze antwoorden op hun site geplaatst worden op de dag van de uitzending.

De VDH hecht er aan te verklaren dat met het geven van de antwoorden op de gestelde vragen, haar intentie slechts dan duidelijk kan worden indien de teksten onverkort worden weergegeven. Slechts dan kan inzicht verkregen worden in de wijze waarop de rasvereniging omgaat met genetische aandoeningen.

Het vriendelijk verzoek van de VDH aan Radar is om de antwoorden niet in te korten daar anders de essentiĆ«le inhoud verloren gaat. Daarom hebben wij  ter informering van onze leden en belangstellenden onze antwoorden eveneens volledig gepubliceerd op onze website.
Hopelijk moge uit deze uitzending blijken dat de georganiseerde rashondenfokkerij wel degelijk goed bezig is om het houden en fokken van honden terdege en verantwoord aandacht te geven en waar mogelijk te verbeteren.
Ook wij willen niets anders!


http://duitseherder.nl/fokkerij/utzending-radar-20-4-2015.html
verklaring

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail