Ons bereikte het droevig bericht dat op 87 jarige leeftijd is overleden oud-keurmeester en Ere keurmeester van de Raad van Beheer Len Nizet.

De heer Nizet heeft binnen de VDH een zeer succesvolle carrière in relatie tot het ras de Duitse herdershond doorlopen.  Len was meer dan 20 jaar Voorzitter van de afdeling Limburg, bezocht meer dan 20 jaar de Algemene vergaderingen. Len werd in 1952 lid van de VDH en was hierdoor 68 jaar lid. Binnen de fokkerij is Len bekend onder de kennelnaam ‘vom Nizetstolz’. Als exposant/fokker  heeft hij vele prijzen behaald. Naast zijn keurmeesterschap van de Raad van Beheer was hij fokgeschiktheidskeurmeester en SV-Zuchtrichter.

Op vele VDH-clubmatches en kampioenschapsclubmatches ambeteerde hij als keurmeester. Als fokgeschiktheidskeurmeester was Len veel gevraagd. De betekenis van Len voor de VDH  vooral in zijn rol als fokgeschikheidskeurmeester was groot. Len was in zijn optreden een individualist. Hij ging zijn eigen weg. Hierbij was voor de Duitse Herdershond een grote plaats ingeruimd. Zijn motieven bij het keuren waren allereerst de bewondering voor het ras de Duitse Herdershond en de liefde voor de hond in het algemeen.

Het Hoofdbestuur spreekt haar dank  en respect uit voor de inzet van keurmeester Len Nizet.

Dat hij moge rusten in vrede.

Wij wensen zijn familie veel sterkte.

Len Nizet

Zijn motieven bij het keuren waren allereerst de
bewondering voor het ras de Duitse Herdershond
en de liefde voor de hond in het algemeen.


Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Mgr. Vranckenstraat 7 20
6134 AJ SITTARD
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail