Duitse Herdershonden schitteren in Totem, een kinderfilm

totem
"En dan open je op een dag je mail en zie je er een vraag in; ‘of je honden weet die mee zouden willen doen aan een kinderfilm’. Antwoord was uiteraard direct ‘ja, absoluut’!
Er zijn 3 honden nodig, die kunnen schakelen in driften, maar ook ontzettend sociaal zijn (zeker naar elkaar en kinderen), check!! Wilma van der Torren en Jonneke Den Haan gevraagd en ook zij wilden hier graag aan meewerken met hun honden.

Na flink wat whatsapp verkeer over en weer, een aantal fysieke afspraken met de regisseur en zijn assistenten, en uiteraard ook flink wat oefenen met de honden, mochten ze (Gringo -Lars van de Clattenburg-, Guapo -El Guapo van de Geldersepoort- en Qwen -Qwen Vom Haus Katsboghte-) op 4 januari hun eerste opnames draaien.

De honden mochten als politiehond aangelijnd rennen in een achtervolging en de politiemannen (acteurs) hadden een zware avond met het bijbenen van onze viervoeters. De acteurs hadden ze al snel voor zich gewonnen op de eerste avond en achteraf vlogen de complimenten ons om de oren. Telefoonnummers werden uitgewisseld, want misschien zouden de honden ook voor andere series en/of films kunnen worden ingezet.
Na deze avond volgen nog 7 dagen of avonden met opnames voor de honden. De film, genaamd Totem, wordt in oktober 2022 verwacht in de Nederlandse, Duitse en Luxemburgse bioscopen. Waarna die in Luxemburg en in Nederland (BNN/VARA) ook nog op tv zal komen. Inmiddels is er ook een stuk in het AD terechtgekomen en zien we ook op Facebook nieuwsberichten over de film.
Mochten de honden mee mogen over de rode loper, zullen wij dit moment natuurlijk voor jullie vastleggen en met jullie delen.
Momenteel liggen de 3 honden, maar ook hun eigenaren en Jan in ‘t Hout (pakwerker in opleiding van Kringgroep Rijnmond) die ons heeft geholpen met enthousiasmeren van de honden voor pampus, want de tweede opnamedag op 6 januari 2022 duurde van 17 tot 01 uur. Erg vermoeiend, maar wat een geweldige ervaring om mee te mogen maken.
Helaas mogen we niet heel veel delen, maar hierbij wel een paar leuke foto’s van de honden op de set en met ‘hun politiemannen’. Wij zijn enorm trots op onze ‘filmsterren’🥰

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail