DEFINITIEVE WK PAKWERKERSSELECTIE

Na een lange en intense test en begeleidingsperiode, die variërende van het jaarlijkse PW weekend tot aan bootcamps toe, komt de dag van de definitieve eindselectie naderbij.  Op 11 en 12 maart bezoekt wederom een WUSV afvaardiging bestaande uit de hoofdkeurmeester Josef Schallegruber en spoorbewaker Wolfgang Rook ons land. Op de eerste dag staat o.a. een bezoek aan de speurlocaties gepland. Zondag 12 maart staat ingepland voor de laatste en definitieve selectie van de pakwerkers. Daarvoor is Rinus Bastiaanse als keurmeester van afdeling C uitgenodigd. We zijn voor deze eindselectie te gast bij de amateur voetbalvereniging van Willem-II te Tilburg.
Om 11.00 uur starten we met de eerste pakwerker. Vanaf 10.00 uur zijn de belangstellenden die het achttal wil ondersteunen welkom. Na afloop van de selectie volgt direct de bekendmaking, welke pakwerkers definitief voor korte en lange werk zijn geselecteerd. De twee reserves, staan reserve tot aan de start van de WK. De pakwerkers die op de WK draaien worden onder leiding van de afdeling C coördinator Robbie de Jong begeleidt door een team bestaande uit Ada Witteveen, Rene van Pinxteren en Gerrie van Duijse. Het zal voor alle betrokken een spannende dag worden! We hebben er alles aan gedaan, techniek, conditietesten, aandacht voor voeding, fietsen, enz.  Eén ding blijft, dat je helaas hoe dan ook enkele pakwerkers die ook hun uiterste best gedaan moet teleurstellen. Dat is de keerzijde van topsport wat een Wereldkampioenschap met zo’n 140 deelnemers met zich meebrengt.

LET OP: vriendelijk verzoeken wij u,  om NIET te filmen tijdens het pakwerk! Op een later tijdstip wordt een promotiefilm gemaakt die wij plaatsen op de WK site en verdere mediakanalen. Dit om de geselecteerde pakwerkers voor te stellen. Wij danken u voor uw begrip om NIET te filmen.

Naast de PW selectie, staat afdeling A met het selecteren van de spoorleggers (SpL), ook niet stil. In de maanden januari en februari hebben we onder winterse omstandigheden twee zeer nuttig testdagen voor SpL gehouden. Enkele SpL hebben om uiteenlopende redenen tussentijds bedankt. De Pré wedstrijden en het NKK zijn de volgende test momenten. Vandaar dat de CBA meer spoorleggers dan gebruikelijk bij deze evenementen de sporen laat uitlopen. Ook de SpU die geselecteerd zijn voor de beide Pré wedstrijden, kunnen hierbij trainen voor de WK 2017. Uiterlijk 1 juli volgt de definitieve bekendmaking van de WK spoorleggers.

Amateur voetbalvereniging “WILLEM-II”
Sportpark Noorderpark
Heikantlaan 110
5049 AN Tilburg

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Prins Clausstraat 53
4761 AM      ZEVENBERGEN
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail