Officials

Ben Gräfe  Keurmeester
Ben
Mijn naam is Ben Gräfe 56 jaar en leef samen met mijn vriendin Helma Hoek en haar zoon Wesley. Wij wonen in het betuwse dorpje Maurik. Samen hebben wij 4 honden 1 West Highland White Terrier ( Do ) 2 Sheltie’s ( Mc Phee en Tycka ) en een jonge  Border Collie ( Indy ) waar we natuurlijk agility mee doen. Met agility ben ik begonnen in 1994 en sinds 2005 ben ik keurmeester agility. In de volgende landen heb ik met mijn honden mogen lopen : Engeland, Duitsland, België, Tjechië, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Oostenrijk.
En heb in de volgende landen al mogen keuren : België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Griekenland.

In 2017 mocht ik het WK voor de Duitse Herders keuren dat was in het Willem II Stadion. In 2019 mocht ik het WK voor Duiste Herders voor de 2e keer keuren dit keer was het in Italië in het stadion van Modena. Het was een eer dat ik het WK voor de 2e keer mocht keuren.
Dat ik nu zelfs voor de 3e keer het WK mag keuren vind ik natuurlijk GRANDIOOS. Samen met Helma maken wij de agility toestellen en hebben wij een aantal jaar geleden stukje grond gekocht om daar een agility camping te realiseren.
 
ik vind het mooi als de parcoursen snel en technisch zijn om zo de samenwerking tussen baas en hond te zien.

Willem Alexander Kelders  Keurmeester
WA

In 1997 maakte ik, met mijn eerste hond Jacky, voor het eerst kennis met behendigheid. Op aandringen van mijn instructrice ben ik mijn eerste wedstrijd gaan lopen waarna het behendigheidsvirus is begonnen. In 1998 hebben wij onze 3 U-tjes gehaald waardoor we promoveerde en in 1999 mee mochten doen aan de B1 competitie. Dat jaar zijn wij  innaar(wedstrijdkampioen) geworden van de B1 competitie. In 2000 hadden we een ontzettend goede start maar door de zenuwen heb ik de laatste selectie wedstrijd voor het WK geen punten gescoord waardoor ik reserve werd voor het WK in 2000. Wegens een liesblessure in 2001 kon ik zelf niet het hele seizoen lopen.

Een andere uitdaging en ervaring die ik in 2004 en 2005 heb op gedaan is dat ik ook nog Coach ben geweest van het IMCA team Nederland. De toenmalige coach stopte er na 3 trouwe jaren mee en daarna ben ik in zijn voetsporen getreden en heb 2 jaar met veel plezier de IMCA gecoacht. De reden dat ik hiermee gestopt ben is omdat ik de kans kreeg om keurmeester voor de Raad van Beheer te worden. Omdat dit iets was wat ik al een tijdje wilde was de keuze snel gemaakt. Aansluitend hierop heb ik de keurmeesters cursus gevolgd en de examens met goed gevolg afgelegd. Op de dag dat ik slaagde kwam Cynophilia ook nog met de vraag ofdat ik commissielid wilde worden van de WK commissie.
Een moeilijke taak want je kunt het toch nooit goed doen maar wel leerzaam want je gaat de behendigheid van een hele andere kant zien. Het is een heel uitdagende taak waarvan ik voluit kan zeggen dat ik het heel leuk en uitdagend vond.

WK Sponsoren

Vragen?

De heer A.J. de Gouw
Mgr. Vranckenstraat 7 20
6134 AJ SITTARD
telefoon: (06) 29 03 69 02
e-mail