Inloggen

Huidige regels voor het reizen met de hond naar Engeland

Huidige regels voor het reizen met de hond naar Engeland
Registratie: EU-dierenpaspoort en chip verplicht
Inentingen: rabiësinenting (uiterlijk 21 dagen voor de reis). Honden moeten 1-5 dagen voor aankomst door de dierenarts ontwormd zijn (met het bestandsdeel Praziquantel). Tijdstip, datum, handtekening en stempel van de dierenarts moeten in het paspoort vermeld staan. Het is aan te raden om de desbetreffende bladzijdes te laten lamineren.
In de auto: de hond mag niet los op de achterbank, de hond moet daar in een gordel of in een bench. In de achterbak mag de hond wel los, mits de hond zich achter een rek of opvangnet bevindt.
Verboden hondenrassen: Pitbull, Dogo Argentino, Tosa, Fila Brasileiro en alle kruisingen van honden die lijken op deze hondenrassen.

Reizen met de hond naar Engeland indien Brexit
Bloedtest: Wil je het zekere voor het onzekere nemen? De dierenarts adviseert op dit moment (januari 2019 voor het laatst gecheckt) dat het verstandig is om 4 maanden voor vertrek naar Groot-Brittannië een bloedtest te laten uitvoeren. Of dit uiteindelijk écht noodzakelijk zal zijn weten we pas als er na de Brexit concrete regels over bekend worden.
Bij deze bloedtest wordt gekeken of er voldoende antistoffen tegen rabies aanwezig zijn. Het bloed wordt opgestuurd naar een officieel erkend laboratorium. Na ongeveer 4 weken is het resultaat bekend en als er meer antistoffen dan 0,5IU/ml aanwezig zijn is het voldoende. Zo niet dan zal de hond opnieuw gevaccineerd en getest worden. Door het laboratorium wordt een officieel document opgesteld dat je mee op reis moet nemen, maar al deze gegevens moeten ook genoteerd zijn in het paspoort van de hond.

31-01-2019